Denne opskrift fik jeg for mange år siden, og jeg har bagt dem tusinde gange. Okay, det er måske overdrevet, men i hvert fald rigtig, rigtig mange gange. De er nemme og meget hurtige at bage og de smager super godt! Røremaskinen kan klare det meste! En rigtig dygtig medstuderende på lægesekretærfaget gav mig opskriften for nu ca. 11 år siden – så det er alvor, når jeg skriver, at opskriften er godt gennemtestet! Prøv selv bollerne til eftermiddagskaffen eller til madpakken med salat, peberfrugt og en pålæg, du elsker – de smager fantastisk! Og bliver de lidt tørre et par dage efter, så får de lige ½-1 minut i microovnen og de er som nybagte igen, når smørret smelter på den lune bolle ;o)
GULERODSBRUD, 18 stk. (jeg plejer dog at halvere mængden)
100 gram gær, ½ liter lunken vand, 2 tsk. salt, 40 gram sukker, 3 æg, 200 gram reven gulerod, 100 gram solsikkekerner, 130 smeltet margarine, 1 kg mel.
Gæren røres ud i vandet. Margarine smeltes. Det hele blandes sammen til en klæg dej (fx i røremaskine) og hæver i en lille halv time. Herefter sættes dejen på en bageplade med en ske med løs hånd. Hæver igen lidt tid 20-30 minutter. Du kan også nøjes med at lade bollerne hæve en enkelt gang ved at sætte dem direkte på pladen og hæve ½ time, men jeg synes de bliver bedst af lige at hæve op en enkelt gang mere. Bages i 13-15 minutter ved 225 grader i midten af ovnen.
Jeg bagte dem her sidste søndag og de forsvandt i maverne for længe siden :o)
Skriv en kommentar