…igen én af mine egne. Den er du nødt til at prøve. Den er virkelig god! Den er opstået lidt på baggrund af flere opskrifter, jeg har prøvet af. Nu jeg har bagt den i hvert fald ti gange og den bliver lige god hver gang. En kage også små børn er vilde med og som sagtens kan bruges til fødselsdage derhjemme, i vuggestuen eller børnehaven! Så kan man jo pynte, som det passer til anledningen.
Ingredienser: 4 æg, 2 dl sukker, 1 tsk vanille, 1 spsk nescafe (færdiglavet), 1 tsk bagepulver, 1½ dl mel, ca. 3/4 dl kærnemælk, 200 gram chokolade, 150 gram smør.
Fremgangsmåde: Tænd for ovnen på 175°. Del æggeblommerne fra hviderne, i to skåle. Pisk æggeblommerne med sukkeret til det bliver lyst og luftigt. Nescafe opløses i kogende vand og hældes i æggesnapsen. Bræk chokoladen i stykker, og læg det i en gryde, sammen med smør. Smelt det over vandbad, rør ofte rundt og hold godt øje med det, så vandet ikke bobler op i chokoladegryden. Chokolademassen, der ikke må være alt for varm, blandes i æggesnapsen. Hviderne piskes stive. Vend dem i chokolademassen, forsigtigt med en ske. Mel, vanille og bagepulver sigtes i, og vendes forsigtigt i med skeen, skiftevis med kærnemælken. Fordel kagedejen i springformen, og bag kagen i ca. 50 minutter på én af de laveste riller. Husk at tjekke kagen undervejs med en strikkepind.
Skriv en kommentar